Кламер БГ - Новини: Испанската полиция разби незаконна подземна фабрика за цигари

Испанската полиция разби незаконна подземна фабрика за цигари

Европа

|
Четв, 20 Фев 2020г. 18:02ч.
Испанската полиция разби незаконна подземна фабрика за цигари

Испанската полиция съобщи, че е разбила в южната провинция Малага незаконна фабрика за цигари, разположена на четири метра под конюшня, предаде Асошиейтед прес.

Тя отбеляза, че това е първият по рода си обект, открит в Европейския съюз.

Арестувани са 20 души от Великобритания, Украйна и Литва, съобщиха испанската полиция и Европол.

Европейската полицейска агенция уточни, че във фабриката са открити легла и места за живеене на работниците. Входът за фабриката, работила от миналата година, е бил прикрит с товарен контейнер.

Според Европол работниците са били принудени да се трудят в изключително опасни и вредни условия и не им се е позволявало да напускат по собствено желание. Фабриката е произвеждала по 3500 цигари на час и е носела приходи от 625 000 евро на седмица.

Испанската Гражданска гвардия съобщи, че престъпната група се е състояла предимно от британски граждани. Един от нейните лидери вече е бил издирван.

При полицейската операция, проведена на 13 и 14 февруари, са конфискувани над 30 милиона цигари, както и големи количества хашиш и марихуана.

По данни на Европол черният пазар на тютюневи изделия в ЕС е възлизал през 2018 г. на 46,3 милиарда цигари на стойност над 10 милиарда евро.

mediapool.bg