Кламер БГ - Новини: ЕС и Великобритания продължават преговорите в Брюксел

ЕС и Великобритания продължават преговорите в Брюксел

Европа

|
Вт, 03 Ноем 2020г. 15:35ч.
ЕС и Великобритания продължават преговорите в Брюксел

Преговорите между ЕС и Великобритания продължават тази седмица в Брюксел с физически срещи. Това съобщи говорител на Европейската комисия на фона на решението повечето срещи на институциите да бъдат осъществявани онлайн като мярка срещу разпространението на епидемията от Covid-19.

Той уточни, че преговорите са напрегнати и все още няма пробив. Говорителят не пожела да уточни дали преговарящите ще получат допълнително време, след като по-рано представителите на ЕС твърдяха, че с изтичането на тази седмица приключва срокът, в който постигнатото търговско споразумение може да премине необходимата процедура на одобрение.

По неговите думи тази седмица европейският главен преговарящ Мишел Барние ще запознае евродепутатите с хода на преговорите, но засега няма потвърден ден на заседанието. Говорителят съобщи, че Великобритания не е спазила срока за отговор до ЕК как прилага споразумението за оттегляне от ЕС. Той поясни, че затова комисията се подготвя да продължи със следващите стъпки по наказателната процедура, предприета по този повод в началото на октомври.

mediapool.bg