Кламер БГ - Новини: В Германия разследват над 30 000 заподозрени по дело за педофилия

В Германия разследват над 30 000 заподозрени по дело за педофилия

Европа

|
Пон, 29 Юни 2020г. 18:36ч.
В Германия разследват над 30 000 заподозрени по дело за педофилия

Германското правосъдие разследва около 30 000 души, заподозрени в педофилия, предаде Франс прес.

"Искаме да извадим от анонимността на интернет извършителите, които насилват деца, и онези, които ги подкрепят", заяви на пресконференция Петер Бизенбах - министър на правосъдието на провинция Северен Рейн-Вестфалия, където избухна скандалът.

Досега около 70 лица са заподозрени по случая, започнал миналата есен в град Бергиш Гладбах. Няколко от тях понастоящем са подсъдими.

Те са заподозрени, че години наред са малтретирали и насилвали деца и са споделяли заснетите деяния онлайн в дискусионни групи.

Разследващите са установили досега поне 40 жертви.

Германските следователи са получили сигнал от канадски полицаи, които открили детска порнография, идваща от този западен германски регион.

42-годишен мъж, делото срещу когото трябва да започне през август, вече е арестуван. Разследващите са открили в апартамента му огромно количество детска порнография.

Малко по-късно те разкриват и съществуването на различни дискусионни групи, в които участвали по няколко хиляди души.

Именно тези получатели на "чатове" в момента са в полезрението на германското правосъдие.

След няколко дела за педофилия през последните години, които шокираха страната, властите вече са по-безкомпромисни.

Извършителите, които общуват във форумите, смятат малтретирането на деца за "нормално" и намират огромен брой съмишленици. Праговете на задръжки падат. Именно това характеризира тази ситуация в наказателен план, предупреди Бизенбах.

Ако искаме да се борим активно срещу малтретирането на деца в интернет, трябва също да говорим за правните разпоредби за съхранение на данни. Едното не може да действа без другото, добави министър Бизенбах.

Германското сп. "Шпигел" съобщи днес, че през октомври миналата година служители на правоохранителните органи са обискирали жилището на Йорг Л. в Бергиш Гладбах по дело за изнасилване на малолетен. Там следователите намерили около три терабайта детска порнография и друг материал, предаде ТАСС.

При проучването му, те се натъкнали на чатове с участието на около 1800 хиляди души, предполагаеми педофили. Някои от установените над 70 заподозрени, са в чужбина.

Във връзка с това разследване Министерството на правосъдието в Северен Рейн-Вестфалия реши да създаде от 1 юли собствена работа група за борба с педофилията и разпространението на детска порнография в интернет.

mediapool.bg