Кламер БГ - Новини: Държавна фирма ще поддържа Търговския регистър срещу 500 хил. лв годишно

Държавна фирма ще поддържа Търговския регистър срещу 500 хил. лв годишно

България

|
Пет, 26 Апр 2019г. 11:59ч.
Държавна фирма ще поддържа Търговския регистър срещу 500 хил. лв годишно

Държавната компания “Информационно обслужване" е спечелила поръчката за поддръжка на системите на Агенцията по вписванията, сред които е блокиралият през миналата година Търговски регистър. Фирматае предложила най-ниска цена сред участниците в конкурса - 402 хил. лв. без ДДС (500 хил. с ДДС). Договорът ще бъде за една година.

Оферти са подадени от три компании, които отговарят на изискванията - CNSys, "Телелинк" и "Информационно обслужване" АД.

В договора с “Информационно обслужване“ са заложени срокове за реакция от страна на компанията при настъпване на проблеми със системите. Поддържащата компания трябва да извършва непрекъснат анализ на работоспособността и функционирането на комуникациите на агенцията, да анализира трафика и да изготвя предложения за оптимизиране на работата.

"Информационно обслужване" ще трябва да извърши цялостно обследване на съществуващата инфраструктура на агенциятаи да ангажира екип от поне 12 специалисти, които да се занимават с институцията.

Досега Агенцията по вписванията плащаше близо четири пъти по-малка сума на компанията “Лирекс“ за годишната си поддръжка. Разследване на Mediapool показа, че агенцията е плащала по-големи суми от бюджета си за медии и пиар услуги, отколкото за поддръжка.

mediapool.bg