Кламер БГ - Новини: Драгомир Стойнев: Хубаво е президентът да има по-голямо очакване от БСП, не толкова от другите

Драгомир Стойнев: Хубаво е президентът да има по-голямо очакване от БСП, не толкова от другите

България

|
Нед, 03 Окт 2021г. 12:52ч.
Драгомир Стойнев: Хубаво е президентът да има по-голямо очакване от БСП, не толкова от другите

Драгомир Стойнев

"Става интересно на президентското поле. С кандидатурите на проф. Анастас Герджиков и Лозен Панов битката става доста интересна. Ако досега президентът Радев се смяташе за безалтернативен, той наистина показа в първия си мандат, че може да бъде един успешен кандидат, сега ще е необходима голяма обществена подкрепа, за да си запази поста, убеден съм, че ще я получи".

Това заяви в неделя пред БНР Драгомир Стойнев от БСП, като подчерта, че социалистическата партия няма да издига друг кандидат за държавен глава.

"За втория мандат Румен Радев няма да има проблем с нашата подкрепа, хубаво е президентската институция да има по-голямо очакване от нас, а не толкова от другите политически сили като "Продължаваме промяната" и ИБГНИ, защото социалистите очакват да получат и в замяна на това, което дават", заяви Стойнев.

Той съобщи, че още през първата седмица, след сформирането на следващото 47-мо Народно събрание, БСП ще постави 5 приоритета, по които ще търси парламентарен консенсус с другите партии.

"Борбата срещу бедността и неравенствата, Covid кризата, енергетиката, Планът за възстановяване и бежанската криза. Това са петте приоритета. На базата на този парламентарен консенсус може да се говори за бъдещо правителство, което може да бъде кризисно, програмно или коалиционно", каза Стойнев.

Без БСП трудно може да се състави правителство на промяната, подчерта той и добави, че пред БСП на този етап не стои вариант за участие в правителство с ДПС и ГЕРБ.

mediapool.bg