Кламер БГ - Новини: Доналд и Мелания Тръмп са били ваксинирани през януари

Доналд и Мелания Тръмп са били ваксинирани през януари

Свят

|
Вт, 02 Март 2021г. 09:00ч.
Доналд и Мелания Тръмп са били ваксинирани през януари

Бившият американски президент Доналд Тръмп и съпругата му Мелания са били ваксинирани срещу Covid-19 през януари, докато още са били в Белия дом. Това съобщи източник от тяхното обкръжение, цитиран от Франс прес.

За разлика от Джо Байдън, който се ваксинира на живо по телевизията на 21 декември, няколко седмици преди идването си на власт, Тръмп не е оповестявал публично, че е бил имунизиран.

В неделя, в първата си реч след оттеглянето от Белия дом, Тръмп заяви, че всички трябва да се ваксинират. Неговите думи бяха възприети с облекчение, тъй като някои от симпатизантите му са особено скептични към ваксината.

Тръмп даде положителна проба за коронавирус в началото на октомври миналата година и бе хоспитализиран за няколко дни.

Над 50 милиона души в Съединените щати са получили поне една доза от ваксина срещу коронавируса, показва преброяване на Центровете за контрол и профилактика на заболяванията, предаде ДПА.

Общо 76 милиона дози са били поставени до момента. Над 25 милиона души са получили и двете дози.

От декември хората в САЩ се имунизират с ваксините на "Пфайзер"/"Бионтех" и "Модерна", всяка от които се поставя на две дози. Скоро ще започне да се поставя и ваксината на компанията "Джонсън енд Джонсън", която е само от една доза.

mediapool.bg