Кламер БГ - Новини: Доживотен затвор за 26-годишен, удушил приятелката си по време на секс

Доживотен затвор за 26-годишен, удушил приятелката си по време на секс

България

|
Четв, 10 Фев 2022г. 13:30ч.
Доживотен затвор за 26-годишен, удушил приятелката си по време на секс

Доживотен затвор за 26-годишен, удушил приятелката си по време на секс

Софийският градски съд осъди на доживотен затвор 26-годишния Васил Василев за убийството на приятелката му Калина Симова, извършено преди 3 години.

Присъдата е постановена на 8 февруари, като подсъдимият е признат за виновен за престъплението, извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост.

Сигналът за разигралата се драма в блок в столичния квартал "Банишора" бе подаден към полицията на 16 януари 2019 г. от бащата на убиеца. Той получил SMS от сина си, който му написал, че възнамерява да сложи край на живота си.

Пристигналите на място полицаите откриват тялото на 25-годишната Калина Симова - приятелка на Васил, който бил в съседната стая. Калина е открита гола. Починала е от задушаване, сочи експертизата по делото.

Готвачът Васил Василев и приятелката му се запознали през 2018 г., започнали връзка и заживяли заедно. Адвокатът на подсъдимия обясни по време на делото, че отношенията им били бурни и белязани от нестандартни сексуални практики.

Във фаталната нощ Васил и Калина имали романтична вечеря. Имало е пререкания за SMS, който получава младата жена, но отказва да го прочете на приятеля си.

Двамата правили секс, по време на който младият мъж започнал да души приятелката си. Васил притискал с ръце и тяло дихателните отвори, шията, гръдния кош и корема на жертвата и вследствие на механичната асфикция била причинена смъртта й.

Според магистратите подсъдимият е проявил изключителна ярост, ожесточение и садизъм. Предполага се, че причината е ревност.

От заключението на съдебните медици става ясно, че Василев не страда от психично заболяване и интелектуалното му развитие е в границите. Няма данни за злоупотреба или зависимост към алкохол и дрога.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд.

mediapool.bg