Кламер БГ - Новини: Доган трасира пътя на България към ЕС и НАТО, обяви ДПС по случай 29-та си годишнина

Доган трасира пътя на България към ЕС и НАТО, обяви ДПС по случай 29-та си годишнина

България

|
Пет, 04 Ян 2019г. 16:37ч.
Доган трасира пътя на България към ЕС и НАТО, обяви ДПС по случай 29-та си годишнина

Движението за права и свободи (ДПС) навършва 29 години от създаването си. Според председателя на партията Мустафа Карадайъ сега обществото е разединено, каквото е било и преди учредяването на партията.

"Днес обществото отново е разединено, езикът на омразата и агресията са навсякъде и това е така не само в България, така е в Европа и в света. Като че ли демокрацията е в отстъпление, а перспективите за бъдещето са все по-тревожни и мрачни", се казва в обръщението на Карадайъ във Фейсбук по повод партийната годишнина.

По думите му обаче на фона на това ДПС оставали отговорни и продължавали да пазят "устоите на демокрацията и намираме опора в евроатлантическите ценности".

Карадайъ не пропусна да изтъкне приноса на почетния председател на ДПС Ахмед Доган за това, че "ние избрахме мира и демокрацията пред реваншизма и омразата".

"Тогава нашият почетен председател д-р Ахмед Доган начерта перспективите за развитие, показа пътя на страната и условието за това, а именно: България да е част от евроатлантическите структури – НАТО и Европейски съюз", казва още Карадайъ.

"ДПС чрез своя Почетен председател д-р Ахмед Доган е партията, трасирала пътя на България към ЕС и НАТО в първите години на демокрацията. Уникалният български етнически модел, чиито идеолог е д-р Доган и носител ДПС е формулата, с която България дава своя принос към европейската политическа парадигма", се казва в прессъобщението, с което ДПС разпространи обръщението на Карадайъ.

mediapool.bg