Кламер БГ - Новини: Димитър Абаджиев ще бъде назначен и за посланик в Бахрейн

Димитър Абаджиев ще бъде назначен и за посланик в Бахрейн

България

|
Ср, 14 Авг 2019г. 17:39ч.
Димитър Абаджиев ще бъде назначен и за посланик в Бахрейн

Правителството предлага на президента посланикът ни в Саудитска Арабия Димитър Абаджиев да бъде назначен и за посланик в Бахрейн. Сега за малката островна държава отговаря посланикът ни в Кувейт Димитър Олшевски, за него се предлага да бъде освободен от ангажиментите си към Бахрейн.

В мотивите е посочено, че през последните години България води целенасочена политика на активизиране на контактите с региона на Близкия изток.

Саудитска Арабия и Бахрейн поддържат отлични отношения помежду си, а Саудитска Арабия притежава общопризната лидерска роля сред арабските държави от Персийския залив, се казва в съобщението на правителството.

Това е поредната спирка от дългата кариера на Абаджиев, която мина през няколко партии и различни държавни назначения. Бившият депутат, който мина през СДС, ДСБ и стигна до РЗС, преди три години бе назначен за посланик в Словения, но не изкара пълния си мандат, след като правителството на Бойко Борисов със съгласието на президента Румен Радев реши да го прехвърли в Саудитска Арабия.

Преди това Абаджиев бе генерален консул в Шанхай, представител на България в ръководството на "Набуко Газ Пайплайн Интернешънъл" и други. 

mediapool.bg