Кламер БГ - Новини: Джамбазки отхвърли подкрепата на "София прайд"

Джамбазки отхвърли подкрепата на "София прайд"

България

|
Четв, 03 Окт 2019г. 11:27ч.
Джамбазки отхвърли подкрепата на "София прайд"

Кандидатът за кмет за София от ВМРО Ангел Джамбазки отхвърли получената от "София прайд" "иронична" подкрепа. Тя беше отправена към него в сряда, след като лидерът на "Атака" Волен Сидеров повдигна въпроса за сексуалната му ориентация в ефира на БНТ.

На официалната си страница във "Фейсбук" Ангел Джамбазки пише, че няма да отстъпи от намерението да забрани гей парада.

Той благодари сърдечно на "София прайд" за подкрепата, но е "просто бял, хетеросексуален мъж, данъкоплатец, на изборна позиция" и по тази причина отказва поканата.

По време на предаването "Референдум" във вторник, Сидеров атакува задочно Ангел Джамбазки и Красимир Каракачанов, като настоятелното повтаряше обвинения към тях с просрочване на ефирно време. Това наложи лидерът на "Атака" принудително да бъде отстранен от "Референдум".

Ето какво написа Ангел Джамбазки във "Фейсбук":

"Уважаеми организатори на Sofia Pride, парадът ви ще бъде забранен от мен - колкото и да ме подкрепяте. Иначе сърдечно благодаря за изразената от вас подкрепа, оценявам я високо. Аз съм просто бял, хетеросексуален мъж, данъкоплатец, на изборна позиция, затова отказвам любезно отправената покана.

Та понеже сме на избори, да ви напомня - номерът на бюлетината ми е 34, като си говорим за подкрепа. Но да сме наясно - ако и докато съм кмет, никакви "паради" няма да се провеждат по софийските улици.

Не отричам и уважавам правото ви на личен избор в личния ви живот. Но парадът отпада, отсега да се разберем. Та така, имате информиран избор: гласувате за ВМРО, получавате ред и сигурност в града, но личният живот си остава вкъщи. Няма страшно, това е просто любов, нали така?

И накрая, просто от любопитство, като специалисти - известни ли са ви и други свидетелства за обострени и хронични прояви на агресивен старчески хомосексуализъм и латентна гей-обсесия, каквито наблюдавахме в национален ефир, и дали причината е само системната злоупотреба с алкохол и наркотици? Или просто дългата и последователна политическа травестия си казва думата? Как мислите? Fair enough?

Хайде, със здраве и кой каквото прави - под юргана, а не по софийските улици".

mediapool.bg