Кламер БГ - Новини: Децата на руски големци почиват в чужбина, докато родителите им говорят за патриотизъм

Децата на руски големци почиват в чужбина, докато родителите им говорят за патриотизъм

Свят

|
Четв, 12 Ян 2023г. 13:47ч.
Децата на руски големци почиват в чужбина, докато родителите им говорят за патриотизъм

Денис Долженко и Ксения Шойгу в Дубай

Децата на руски чиновници, силовици (служители на военните и другите силови структури) и депутати, въпреки войната и санкциите, наложени на родителите им, заминават на почивка в чужбина, включително в страните от НАТО и Европейския съюз. Дубай, Бали, Малдивите и Сейшелските острови също са сред популярните дестинации за почивка на пътници, чиито бащи са във война с Украйна.

Това пише The Insider. Изданието базира публикацията си на проучване на социалните мрежи.

Така дъщерята на ръководителя на Службата за външно разузнаване Сергей Наришкин, Вероника, посети Сейшелските острови и Турция от началото на войната. Преди Нова година тя отлетя за Бали, а първите дни на 2023 г. прекара в Дубай. Въпреки факта, че Instagram на самата Вероника Наришкина е затворен, изданието успя да разбере, като проучи публикациите на нейния близък приятел, с когото пътуват заедно.

The Insider отделно отбелязва, че Турция е член на НАТО, а самият Наришкин заяви, че този блок "води хибридна война както срещу Русия, така и срещу нашия съюзник, Република Беларус". Беше през лятото - приблизително по същото време, когато Вероника Наришкина беше на почивка в Турция.

Снахата на заместник-председателя на Държавната дума Александър Жуков, Татяна, беше на почивка през септември на остров Миконос в Гърция, която също е част от НАТО, пише The Insider. Тя отпразнува Нова година в Бали.

Снахата на председателя на Съвета на федерацията Валентина Матвиенко, Юлия, отлетя от Русия за новогодишните празници. Тя ги прекарва на Малдивите - в хотел Waldorf Astoria Maldives Ithaafushi, нощувката в който, отбелязва изданието, струва над три хиляди евро.

The Insider също потвърди информацията, че дъщерята на министъра на отбраната Ксения Шойгу е прекарала новогодишните празници в Дубай - изданието пише, че снимката с нея е публикувана от съпруга й, блогъра Алексей Столяров.

Министърът на отбраната Сергей Шойгу (ляво) и ръководителят на Службата за външно разузнаване Сергей Наришкин

Вниманието към почивката на Ксения Шойгу беше привлечено предишния ден, когато снимки от Дубай се появиха в Instagram на депутата от Законодателното събрание на Вологодска област Денис Долженко: на една от тях той е с дъщерята на ръководителя на министерството на отбраната. Депутатът беше критикуван от губернатора на Вологодска област Олег Кувшинников и секретаря на Генералния съвет на Единна Русия Андрей Турчак заради почивката в чужбина.

Партията изключи Долженко от списъка на официалните поддръжници за "дискредитиращи действия" (той не е член). В същото време Единна Русия и властите не коментираха поведението на Ксения Шойгу.

mediapool.bg