Кламер БГ - Новини: Десетки убити и ранени при терористична атака в сомалийски хотел

Десетки убити и ранени при терористична атака в сомалийски хотел

Свят

|
Съб, 13 Юли 2019г. 13:27ч.
Десетки убити и ранени при терористична атака в сомалийски хотел

Най-малко 26 души са убити и 56 са ранени при атаката на екстремисти от ислямистката група Аш Шабаб срещу хотел в пристанищния град Кисмайо в Южна Сомалия, съобщи президентът на полуавтономния район Джубаленд, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Сред убитите има чужденци - трима кенийци, канадец, британец, двама американци и трима танзанийци. Има и двама ранени китайски граждани, заяви на пресконференция Шейх Ахмед Мохамед Ислам Мадобе.

Президентски кандидат за предстоящите регионални избори също е убит при нападението, извършено от свързаната с Ал Каида Ал Шабаб, заяви президентът на Джубаленд Ахмед Мохамед в официално съобщение.

Полицията в Могадишу по-рано съобщи, обявявайки края на 10-часовата обсада на хотела, че общо 15 души са загинали при терористичната атака и че нападателите са ликвидирани. Според представител на местните власти обаче неколцина са успели да се измъкнат, предаде ДПА.

Сред убитите са видната сомалийска активистка Ходан Налайе и съпругът ѝ. Налайе, която е родена в Сомалия, има канадско гражданство. Тя е журналист и телевизионен продуцент и неотдавна се е завърнала в родината си от Канада.

mediapool.bg