Кламер БГ - Новини: Десет цивилни са убити и 42-ма ранени при бомбен атентат в Кабул

Десет цивилни са убити и 42-ма ранени при бомбен атентат в Кабул

Свят

|
Четв, 05 Септ 2019г. 12:42ч.
Десет цивилни са убити и 42-ма ранени при бомбен атентат в Кабул

Десет цивилни са убити и 42-ма са ранени при самоубийствен атентат с кола бомба в Кабул тази сутрин, отговорност за който поеха талибаните, предаде Ройтерс в четвъртък. Агенцията се позова на говорителя на афганистанското министерство на вътрешните работи Насрат Рахими.

Това е вторият голям бомбен атентат, извършен от талибаните в Кабул тази седмица.

Атентатор-камикадзе взриви кола с експлозиви на пропускателен пункт в квартал на афганистанската столица, където се намират американското посолство, мисията на НАТО и други дипломатически представителства. Талибаните заявиха, че са атакували три коли на чужденци, които били на път да влязат в строго охраняваната зона Шашдарак, където на афганистанските сили за сигурност имат сгради.

Говорителят на талибаните Забиулла Муджахид заяви, че три коли са унищожени, 12 чужденци и осем афганистански военни са убити, но правителството на Афганистан опроверга твърдението.

"На този етап можем да заявим, че нито един чужденец не е загинал при атаката", каза пред Ройтерс високопоставен правителствен представител в Кабул.

Говорителят на министерството на вътрешните работи Насрат Рахими заяви, че взривът е избухнал на главен път, унищожавайки най-малко 12 автомобила.

mediapool.bg