Кламер БГ - Новини: Депутатите отново бяха на крачка от меле

Депутатите отново бяха на крачка от меле

България

|
Пет, 17 Юни 2022г. 10:33ч.
Депутатите отново бяха на крачка от меле

Стопкадър Дневник

Депутатите отново стигнаха до физически сблъсъци в парламента, като повод този път бе декларацията на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов, който в декларация от трибуната показа силното си раздразнение от гражданския протест около Народното събрание.

В четвъртък вечерта граждаданите обградиха сградата на парламента и обърнаха специално внимание на Костадинов, който беше замерван с жълти стотинки под възгласи: “Копейкин, к.рво“

Пред депутатите той постави под съмнение спонтанността на протеста в защита на Никола Минчев и започнаха да обяснява, че се правело нещо като “Майдан“, а протестиращите са носили кирки и срязани тръби. Депутатът от БСП Явор Божанков му отговори, че "Възраждане" докарва с автобуси от цялата страна участниците в своите партийни демонстрации в София.

"Все още българите сме мнозинство в тази държава, а не служителите на американското посолство", каза Костадинов, без да обясни в подробности тезата си. Майданът в Украйна беше протест срещу проруския президент на страната Виктор Янукович, който и досега се укрива в Русия. Протестът през парламента в четвъртък беше проправителствен.

"Аз бях на същия протест - видях, че по него хвърляха стотинки, копейки", каза Божанков и обясни, че Костадинов го е страх, че избирателите му са видели как гласува заедно с ДПС за отстраняването на председателя на парламента Никола Минчев.

След изказванията на Костадинов и Божанков депутатите започнаха да си крещят в залата. Настимир Ананиев от ПП без малко да бъде повален на земята, докато се караше с Хамид Хамид от ДПС. Водещият заседанието Мирослав Иванов не успя да овладее залата и даде почивка за успокояване на страстите.

mediapool.bg