Кламер БГ - Новини: Ден 90: Няма да ги оставим

Ден 90: Няма да ги оставим

България

|
Вт, 06 Окт 2020г. 21:27ч.
Ден 90: Няма да ги оставим

За 90-и пореден път недоволни граждани се събраха в триъгълника на властта – между Министерския съвет, Президентството и бившия Партиен дом. Исканията на протестиращите остават същите – оставка на правителството на Борисов, оставка на главния прокурор, служебен кабинет и честни избори.

Снимки: БГНЕС

"Това, което се случи вчера в Европейския парламент, е огромен успех на протестите в България. Очевидно вече не ни е страх, така че жална им майка", посочи адв. Николай Хаджигенов. "Вече всички знаят какво се случва тук – и Европа, и светът", заяви проф. Велислав Минеков.

Традиционното шествие на антиправителствения протест към Орлов мост започна по-рано от обикновено. Кръстовището бе блокирано, но участниците са по-малко от обикновено заради дъжда, предаде БНР. Много хора останаха под шатрите пред президентството.

Нямаше и прожекция на политически изказвания на стената на парламента. Организаторите се отказаха и от хвърлянето на яйца по сградата на Народното събрание.

"Продължаваме да работим по едно голямо събитие, което ще бъде над размера на въстанията, което отнема някакво време. Не си мислете, че ще ги оставим. Не си мислете, че чакаме четвъртък и сряда да минат гласуванията в Европейския парламент. Те ще минат така или иначе, каквото и да стане. Това е наша работа!", заяви адв. Николай Хаджигенов малко преди края на протеста.

mediapool.bg