Кламер БГ - Новини: Ден 88: Офисите на ГЕРБ и патриотите стават мишена на протеста

Ден 88: Офисите на ГЕРБ и патриотите стават мишена на протеста

България

|
Пон, 05 Окт 2020г. 09:18ч.
Ден 88: Офисите на ГЕРБ и патриотите стават мишена на протеста

За 88-ми пореден път протестиращи се събраха в центъра на София, в триъгълника на властта – между Министерски съвет, Президентството и бившия Партиен дом. Исканията на протестиращите остават без промяна – оставка на правителството на Борисов, оставка на главния прокурор, служебен кабинет и честни избори.

"От днес обявяваме офисите на ГЕРБ, "Обединени патриоти", т. е ВМРО, НФСБ и "Воля" на Марешки обявяваме за законна цел на протеста в цялата страна", съобщи адв. Николай Хаджигенов. "Яйца, домати, боя или както направиха в Стара Загора – купчина тор, въобще чувствайте се свободни – те са законна цел на протеста. Ние лично ще започнем от вторник по обясними причини. Във вторник започваме да посещаваме офисите на споменатите, но вие, в цялата страна чувствайте се свободни", заяви още той.

"Имаме една цел и трябва да стигнем до нея. Първата цел се нарича оставка, втората честни избори, трябва да стигнем до там. Трудно е наистина, може би краката не издържат, вечерите ни са празни, не можем да се видим с приятели и близки, но за мен щастието е да сме тук, благодаря ви от сърце", заяви Венцислав Минеков.

По-рано в неделя "Отровното трио" заяви, че вече са създали гражданско общество и няма да сведат глава. По думите на Арман Бабикян цяла Европа трябваше да види, че българите са изправени. Този знак трябваше да бъде ясно разчетен за сметка на лъжите на властта, че има преминаващо явление от няколко стотин души. Проф. Велислав Минеков заминава за Брюксел, където в понеделник ще се проведе сесията на ЕП за върховенството на закона в България. Минеков ще се срещне с протестиращи и с журналисти.

"Уморихме се, но няма да спрем. Хората имат избор, те са разделиха на разни части", каза Бабикян. "Ние сме народът, ние – народът сме на площадите, в цялата страна и в света", посочи Хаджигенов.

mediapool.bg