Кламер БГ - Новини: Ден 80: Дъждът не спря протеста

Ден 80: Дъждът не спря протеста

България

|
Съб, 26 Септ 2020г. 21:41ч.
Ден 80: Дъждът не спря протеста

Въпреки проливния дъжд в съботния ден, протест с искане за оставката на правителството и главния прокурор се състоя, макар и по-малоброен.

Протестиращите блокираха бул. "Цар Освободител" при президентството. От "Отровното трио", които са сред организаторите на протеста, отново повдигнаха темата за ремонта на държавното жилище, дадено на главния прокурор Иван Гешев в "Бояна". Той живее в дом 5 в държавната резиденция. Според "Отровното трио" при обществената поръчка за ремонта на къщата има нередности.

"Вероятно това струва около половин милион", заяви от трибуната проф. Велислав Минеков. Той допълни, че самият Гешев заявил, че според службите е застрашен и затова живее в "Бояна". Минеков заяви, че не знае от кого е застрашен главният прокурор.

Снимка: БГНЕС

"А може би е застрашен от нас гражданите. А това си заслужава страх", заяви той.

Протестиращите бяха подразнени и от изявлението на председателя на парламента Цвета Караянчева. По-рано през деня на партийна сбирка в Лом тя заяви:

"Някои си пътуват с хубавите коли по магистралите на Борисов и викат: Ама те не стават. Ми що не ги направихте вие като не стават? Що не ги направихте, а сега критикувате? Метрото! Отиват, протестират срещу лошия Бойко, качват се на метрото и се прибират вкъщи. Ходи пеша, бе! Това е положението. И затова няма да подадем оставка. Защото сме отговорни по това, което правим".

Снимка: БГНЕС

"Без присъствието на този господин, който по случайност стана премиер, ние щяхме да имаме маркирани и равни магистрали, адекватно водоснабдяване без режим, нормален стандарт на живот, щяхме да се чувстваме свободни и достойни граждани. А вие продължавате да грабите, затова се намираме в такава мизерия", заяви един от ораторите на протеста.

Организаторите на протеста заявиха, че в неделя е планиран митинг-концерт на "Орлов мост", съобщи бТВ. Събитието трябва да започне в 16 ч. Участие ще вземат групите "Контрол", "Уикеда" и "Сленг".

mediapool.bg