Кламер БГ - Новини: Ден 69: Нас не ни е страх

Ден 69: Нас не ни е страх

България

|
Вт, 15 Септ 2020г. 21:23ч.
Ден 69: Нас не ни е страх

За 69-а поредна вечер протестиращи се събраха на площад "Независимост" с искания за оставка на правителството на Бойко Борисов и на главня прокурор Иван Гешев.

И този път антиправителствената демонстрация преминава под мотото "Нас не ни е страх".

Протестиращите блокираха движението на площад "Независимост". За автомобилите, които идват от Ректората пред Президентството, то се отбива пред сградата на Националната галерия и покрай БНБ, а за останалите, които се движат към Ректората, единствената възможност е да минат по бул. "Дондуков", предаде БНР.

Бели фенери полетяха над сградите на бившия партиен дом и Министерския съвет по време на 69-тия антиправителствен протест. Малко след 20.00 часа те бяха запалени и хвърлени от деца, организирани от майките от инициативата "Системата ни убива".

Паралелно с това на стената на сградата на парламента бяха прожектирани телевизионни участия на премиера Бойко Борисов и на лидера на партия "Воля" Веселин Марешки, който ден по-рано получи осъдителна присъда.

Обстановката е спокойна, съобщава националното радио.

На метри пред министерството на образованието пък се провежда и протестът на родителите, които не одобряват маските в училище.

mediapool.bg