Кламер БГ - Новини: Декемврийски сметки за парно в София сходни на миналогодишните

Декемврийски сметки за парно в София сходни на миналогодишните

България

|
Пет, 16 Ян 2015г. 16:35ч.
Декемврийски сметки за парно в София сходни на миналогодишните

Декемврийските сметки за парно в София не би трябвало да са по-високи от тези през същия месец на 2013 г. От петък сметките за парно и топла вода са на разположение на столичани на интернет страницата на дружеството, съобщиха от "Топлофикация София".

Те са изготвени според новата Наредба за топлоснабдяването и изискванията на Министерството на икономиката и енергетиката.

Според данните на изчислителния център на "Топлофикация София" средномесечната температура през декември 2014 г. е била +1.9 градуса, докато през същия месец на 2013 е била +0.5 градуса. Съответно общото потребление на топлоенергия от битовите клиенти през декември 2014 г. е с 6% по-малко в сравнение с предходната.

Абонатите на "Топлофикация София" обаче трябва да имат предвид, че цената на топлинната енергия е по-висока с 5.9% спрямо декември 2013 г. съгласно решение на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране.

От общинското дружество припомнят, че в края на сезона ще бъде изготвена изравнителна сметка, която отразява точно консумацията на всеки клиент, с изключение на сградите, в които се извършва месечен отчет на уредите във всички имоти и не се прави изравнителна сметка за отчетния период.

Клиентите не трябва да забравят също, че средно около 30% от месечните сметки са за топла вода.

И през този сезон "Топлофикация София" продължава бонусната програма за лоялните си клиенти. Те автоматично получават 3% отстъпка от сметката си, ако тя бъде заплатена до последния ден на месеца, следващ консумацията и клиентите нямат просрочени задължения.

Вече работи и платформата за плащане на сметките онлайн през сайта на "Топлофикация София".

mediapool.bg