Кламер БГ - Новини: Движението срещу сексуалния тормоз стана личност на годината на списание "Тайм"

Движението срещу сексуалния тормоз стана личност на годината на списание "Тайм"

Свят

|
Ср, 06 Дек 2017г. 19:18ч.
Движението срещу сексуалния тормоз стана личност на годината на списание "Тайм"

Движението срещу сексуалния тормоз #MeToo стана личност на годината на списание "Тайм", съобщи Асошиейтед прес.

След разкритията за Харви Уайнстийн и други мъже, милиони хора споделиха, че са били жертви на сексуален тормоз и изнасилване, отбелязва агенцията.

Новината бе съобщена в предаването "Днес" на телевизия Ен Би Си, чийто дългогодишен водещ Мат Лауър неотдавна бе уволнен след обвинения в сексуален тормоз.

Сред другите финалисти в престижната класация бяха президентът на САЩ Доналд Тръмп, китайският му колега Си Цзинпин и звездата на американския футбол Колин Каперник.

Съобщавайки новината главният редактор на списанието Едуард Фелсентал заяви, че MeToo е израз на "най-бързо протичащата социална промяна от десетилетия, започнала с индивидуални прояви на смелост от стотици жени - а и няколко мъже", решили да разкажат историите си, предаде Ройтерс.

По-късно списание "Тайм" обяви, че Доналд Тръмп е класиран на второ място в класацията "Личност на годината" за 2017 г., тъй като е привлякъл вниманието на света, както никой друг президент на САЩ досега, предаде ДПА.

"Той управлява не само лостовете на изпълнителната власт; със своите необикновени изпълнения той държи в хватката си нацията и света", пише списанието, като отбелязва, че Тръмп е отблъснал традиционните съюзници на САЩ и е повел война с пресата и своята Републиканска партия.

"Мимолетни вражди, яростни обвинения, грубият и сеещ раздори език - никой друг Главнокомандващ не е разпространявал своите избухвания така предубедено", констатира "Тайм" и заключава: "Шоуто на Тръмп продължава с неотслабваща сила".

mediapool.bg