Кламер БГ - Новини: Движение "Реформи в културата" кани на своя втори форум за културните политики

Движение "Реформи в културата" кани на своя втори форум за културните политики

Общество

|
Четв, 11 Окт 2018г. 16:09ч.
Движение "Реформи в културата" кани на своя втори форум за културните политики

Учреденото през май тази година Движение "Реформи в културата" организира своя втори форум за критически мониторинг на културните политики. Този път темата на форума е "Преглед на законодателството в областта на културата и медиите".

Той ще се проведе във вторник, 16 октомври, от 18:00 часа в София. Съорганизатор и домакин на дискусията е Центърът за култура и дебат "Червената къща" (ул. „Любен Каравелов“ 15).

Сред участниците във форума ще е проф. Нели Огнянова, която ще говори на тема "Медийното законодателство: поглед напред".

Адв. Маргарита Гигова ще направи "Преглед на законодателните инициативи в областта на културата на 44-то Народно събрание".

"Необходим ли е Закон за сценичните изкуства в България?" е темата на участието на Д-р Нели Стоева.

"Дисонантното културно наследство" и "Директор на културен институт - професионалист или чиновник?“ са темите на докладите, които ще представят Д-р Даниела Симеонова и адв. Александра Стеркова.

Събитието е част от поредицата, която има за цел да постави на обсъждане политиките в областта на културата и с помощта на експерти да изготви предложения за развитие на отделните ресори.

Първият форум за критически мониторинг на културните политики в България се проведе през юни в Пловдив.

Учредяването на Движение "Реформи в културата" бе обявено на 24 май от група съмишленици – известни и утвърдени имена с принос в различните сфери на българската култура, обединени от убеждението, че такива реформи са наложителни, и от амбицията да помогнат за разработването на стратегическа визия за ролята на културата.

mediapool.bg