Кламер БГ - Новини: Две журналистки са били убити в Мексико

Две журналистки са били убити в Мексико

Свят

|
Вт, 10 Май 2022г. 09:35ч.
Две журналистки са били убити в Мексико

Две журналистки са били убити в Мексико

Две журналистки са били застреляни в мексиканския щат Веракрус вчера, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на местната прокуратура.

Прокуратурата на щата Веракрус написа в свое съобщение в "Туитър", че разследва убийствата на Йесения Молинедо Фалкони и Шийла Йохана Гарсия Оливера, съответно директорка и репортерка от новинарския сайт "Вераз". Това са десетото и единадесетото убийства на журналисти в Мексико тази година.

По информация от Държавната комисия за внимание към и защита на журналистите двете жени са били нападнати пред магазин за хранителни стоки. "Ние осъждаме тази атака срещу журналистическата професия във Веракрус, подлагаме я на бърз мониторинг и отворихме разследване", заяви комисията.

Mиналата седмица беше убит друг журналист в щата Синалоа. Тогава местната прокуратура съобщи, че тялото на Енрике Рамирес Рамос е било открито на черен път близо до сметище. Журналистът е бил убит с множество удари в главата.

Заради убийствата журналисти излязоха на протест в Мексико.

Множеството на убийствата тази година направи Мексико една от най-опасните страни за журналисти, която не е зона на военни действия, отбелязва АП.

mediapool.bg