Кламер БГ - Новини: Двама от шестимата депутати са дали писмено съгласие за сваляне на имунитета им

Двама от шестимата депутати са дали писмено съгласие за сваляне на имунитета им

България

|
Пет, 09 Ноем 2018г. 13:04ч.
Двама от шестимата депутати са дали писмено съгласие за сваляне на имунитета им

Двама от шестимата депутати, на които главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитетите, са декларирали досега писмено съгласието си те да им бъдат свалени.

Това са Елена Йончева от БСП и Борис Кърчев от ГЕРБ, съобщи председателят на парламента Цвета Караянчева в началото на петъчното пленарно заседание.

Преди ден устно съгласие за доброволно сваляне на имунитета обяви и другият депутат от БСП – проф. Георги Михайлов, но тримата депутати от "Воля" засега отказват.

Срещу лидера на “Воля” Веселин Марешки и депутатите от неговата партия Кръстина Таскова и Пламен Христов по досъдебно производство, започнало във Варна, са повдигнати и предявени обвинения за изнудване.

Таскова напомни в петък пред бТВ, че това е второ производство, а първото е прекратено през февруари.

По думите ѝ имунитетите на депутати от "Воля” са поискани, след като от партията поискаха оставките на вицепремиерите от Обединените патриоти Валери Симеонов и Красимир Каракачанов.

На въпрос дали сама ще се откаже от депутатския си имунитет тя отговори: “Обмислям варианта имунитетът ми да бъде гласуван в зала. Не се крия зад имунитет, но искам да видя в зала кой иска да запуши нашите усти“.

mediapool.bg