Кламер БГ - Новини: Двама нови зам.-министри – на транспорта и на образованието

Двама нови зам.-министри – на транспорта и на образованието

България

|
Четв, 12 Май 2022г. 14:19ч.
Двама нови зам.-министри – на транспорта и на образованието

Двама нови зам.-министри – на транспорта и на образованието

Двама нови заместник-министри са назначени със заповед на премиера Кирил Петков, съобщиха от правителствената пресслужба в четвъртък. Това са Николай Найденов, който влиза във втория ешелон на транспортното министерство, и Мариета Георгиева, назначена в просветното.

Николай Найденов е магистър по право, има и магистратура със специалност "Мениджър по управление и развитие на човешките ресурси". Притежава богат опит в сферата на транспорта. Досега е бил в управата на "Столичен автотранспорт". През годините Найденов е бил съветник на министъра в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, работил е в Агенция "Пътна инфраструктура", в "Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия", както и в "Холдинг БДЖ" и "Информационно обслужване".

Мариета Георгиева е специалист в сферата на професионалното образование. Повече от 20 години е директор на Професионална гимназия "Проф. д-р Асен Златаров" във Видин. Била е национален експерт по Европейската препоръка за трансфер на кредити в професионалното образование и обучение (ECVET) към Центъра за развитие на човешките ресурси. Има богат опит като учител по електроника и информатика, както и като преподавател по информационни системи в бизнеса и управленски информационни системи в локалния център на Нов български университет във Видин.

Мариета Георгиева е машинен инженер с диплома от Техническия университет в София. Завършила е също математика и информатика в СУ „Св. Климент Охридски“. Има магистратура по образователен мениджмънт от ЮЗУ „Неофит Рилски“. Преминала е през множество допълнителни квалификации, посочват от правителствената пресслужба.

mediapool.bg