Кламер БГ - Новини: Двама души са задържани във Великобритания заради камиона ковчег

Двама души са задържани във Великобритания заради камиона ковчег

Европа

|
Пет, 25 Окт 2019г. 15:52ч.
Двама души са задържани във Великобритания заради камиона ковчег

Mъж и жена на 38 години от Северна Англия са арестувани в рамките на разследването на случая с намерените 39-трупа в хладилен камион, съобщиха световните агенции.

Задържаните са от град Уорингтън. Те са арестувани по подозрение за причиняване на смърт и за участие в престъпен сговор за незаконен превоз на хора през границата, се казва в съобщението на полицията.

В ареста продължава да се намира шофьорът на камиона - 25-годишен гражданин на Северна Ирландия.

Полицията смята, че намерените в камиона 31 мъже и 8 жени може да са китайци. Китайското посолство обаче каза, че продължава да се проверява самоличността на жертвите и че тяхната националност все още не е потвърдена, допълва Асошиейтед прес.

Камионът с труповете беше открит в сряда близо до пристанище в Югоизточна Англия.

По последни данни ремаркето на камиона е пристигнало от белгийския град Зеебрюге, като е влязло във Великобритания през пристанището Пърфлийт на Темза. Влекачът на камиона е пристигнал от Северна Ирландия и е напуснал града заедно с ремаркето около 1:05 ч. сутринта в сряда.

Товарният автомобил "Сканиа" е бил регистриран преди повече от 2 години в България. Регистрацията е била извършена във Варна на 19 юни 2017 г. от ирландска гражданка.

Веднага на другия ден товарният камион е напуснал страната ни.

mediapool.bg