Кламер БГ - Новини: Д-р Симидчиев и Вилдан Байрямова ще водят листи на "Демократична България"

Д-р Симидчиев и Вилдан Байрямова ще водят листи на "Демократична България"

България

|
Пон, 01 Март 2021г. 17:02ч.
Д-р Симидчиев и Вилдан Байрямова ще водят листи на "Демократична България"

Авторитетният пулмолог д-р Александър Симидчиев ще е сред кандидат-депутатите на "Демократична България" (ДБ). Неотдавна той съобщи, че ще се включи в изборите, но без да уточни коя политическа сила го е поканила. Очаква се д-р Симидчиев да оглави листата на обединението в София-област. Друга изненада е кандидатурата на журналистката Вилдан Байрямова, която ще е водач на "Демократична България" в Кърджали.

Съпредседателят на "Демократична България" и председател на "Да, България" Христо Иванов влиза в директен сблъсък с премиера Бойко Борисов и лидера на БСП Корнелия Нинова. И тримата са водачи в столичния 25-и МИР както и в Пловдив.

Другият съпредседател на ДБ - Атанас Атанасов (лидер на ДСБ) ще е водач в 23 МИР София и в Благоевград. Единият от лидерте на "Зелено движение", което също е част от обединението, Владислав Панев, ще е първи в листите в 24 МИР София и в Шумен. Другият председател на "Зелено движение" – Борислав Сандов, ще е първи в Смолян и втори в 25 МИР София.

В Бургас листата на ДБ ще поведе Ивайло Мирчев ("Да, България"), който през лятото участва в акцията при морския сарай на Ахмед Доган. В Сливен ще води местният лидер на ДСБ Димитър Сяров.

Във Варна водач на листата е музикантът Стоян Михалев, който е част от ДСБ.

Бившият зам.-председател на ДСБ Найден Зеленогорски ще е първи в листата на "Демократична България" в Плевен. Това не е изненада, защото формацията на Зеленогорски – ДЕН си партнира с "Демократична България" от повече от година.

Първи в листата в Пазарджик е дипломатът Стефан Тафров ("Да, България"), който на евроизборите през 2019 година беше втори в листата на "Демократична България".

Начело на листата в Стара Загора ще е юристът Атанас Славов ("Да, България"). В Пловдив област първи в листата ще е специалистът по национална сигурност и отбрана Велизар Шаламанов. В Перник първа е Зорница Стратиева ("Зелено движение"), а във Видин - Любен Иванов (ДСБ). Катя Панева (ДСБ) ще е начело в Хасково.

Вилдан Байрямова, която ще оглави листата на ДБ в Кърджали, е единственият български журналист, който публично зададе на премиера Бойко Борисов въпроса има ли дете от Борислава Йовчева

– жената с прословутата къща в Барселона. Схемата около покупката на къщата се разследва от испанските власти и аферата е известна от години, но така и никой на бе посмял да зададе на Борисов простия въпрос дали детето на бившата моделка е негово.

ДБ ще представи водачите на листите си по-късно в понеделник.

Миналата седмица пред БНТ д-р Симидчиев коментира решението си да влезе в политиката така: "Съгласих се да се кандидатирам за народен представител, защото ми казаха, ме няма да съм обвързан с партия и ще мога да правя това, което правя досега. През последната година предимно говорих през медиите, но без особен успех. Затова се надявам в парламента професионалното говорене и медицинският разум да влеят нов стимул за консенсус".

*Очаквайте подробности.

mediapool.bg