Кламер БГ - Новини: Гърция и Израел подписаха сделка за създаване на военновъздушно училище

Гърция и Израел подписаха сделка за създаване на военновъздушно училище

Свят

|
Ср, 06 Ян 2021г. 09:53ч.
Гърция и Израел подписаха сделка за създаване на военновъздушно училище

Гърция и Израел приключиха преговорите за подписване на договор за създаване на военновъздушно училище за гръцките военновъздушни сили. Стойността на договора е 1.68 милиарда долара за следващите 20 години

Споразумението включва доставка на 10 самолета M-346 (Lavi), поддръжка на самолетите T-6 (Efroni), както и осигуряване на симулатори, обучение и логистична подкрепа, съобщава израелското посолство в Атина, цитирано от БГНЕС.

Израелският министър на отбраната Бени Ганц заяви, че това споразумение отразява отличните и развиващите се отношения, които Израел има с Гърция.

“Това е дългосрочно партньорство, което ще служи на интересите на Израел и Гърция, ще създаде стотици работни места в двете страни и ще насърчи стабилността в Средиземно море. Благодаря на моя приятел, гръцкият министър на отбраната, Николаос Панайотопулос, за неговото партньорство при разработването на този проект и приемането му от гръцкото правителство”, каза Ганц.

Според съобщението на израелското посолство това е най-голямото споразумение за обществена поръчка между Израел и Гърция досега.

mediapool.bg