Кламер БГ - Новини: Губернаторът на Калифорния обяви извънредно положение

Губернаторът на Калифорния обяви извънредно положение

Свят

|
Пон, 28 Окт 2019г. 11:50ч.
Губернаторът на Калифорния обяви извънредно положение

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм обяви извънредно положение в целия щат, след като горски пожари и екстремни метеорологични условия принудиха близо 200 000 души да напуснат домовете си, предаде Асошиейтед прес.

Властите включват "всички налични ресурси" в борбата с пожарите, заяви Нюсъм.

Голям пожар бушува във винопроизводствените райони на Северна Калифорния, разпалван допълнително от силните ветрове, а димът от друг пожар в района на Залива на Сан Франциско за кратко спря трафика по мост.

В южната част на щата пожар в района Санта Клара, северно от Лос Анджелис, е разрушил 18 структури, застрашил е домове и жизнено важна инфраструктура.

До момента в Генералното ни консулство в Лос Анджелис няма постъпили сигнали за пострадали български граждани. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи /МВнР/.

В района на Сан Франциско, Северна Калифорния, има голяма българска общност, напомнят от външното министерство.

От МВнР препоръчват на българските граждани, които се намират в районите, засегнати от пожарите, да изпълняват всички указания за задължителна или препоръчителна евакуация, както и да следят информацията за нивото на замърсяване на въздуха и да се предпазват от дима, като носят маски за носа и устата.

В Генералното консулство функционира денонощна спешна телефонна линия за сигнали за пострадали +1 310 437 3606. При необходимост от съдействие българските граждани могат да се обадят и на телефон на ГК Лос Анджелис +1 310 478 6700.

mediapool.bg