Кламер БГ - Новини: Групата на "Воля" се облече с тениски "Аз съм Марешки"

Групата на "Воля" се облече с тениски "Аз съм Марешки"

България

|
Ср, 16 Септ 2020г. 12:03ч.
Групата на "Воля" се облече с тениски "Аз съм Марешки"

"Долу ръцете от Веселин Марешки", обяви от парламентарната трибуна депутатът от"Воля" ВОЛЯ Пламен Христов в декларация от името на групатапо повод 4-годишната осъдителна присъда за изнудване срещу лидера на партията Веселин Марешки.

Според групата на партията с тази присъда "задкулисиетое показало безсилието си". Осъдителната присъда е на Варненския апелативен съд и може да бъде обжалвана пред върховния съд.

"Той(Марешки) помагаше(на хората), когато всички партии се изреждаха на власт и превърнаха българите в най-бедните в Европа", се казва в декларацията.

Пламен Христов призовава всички членове и симпатизанти на партията да изразят подкрепата си за Веселин Марешки, а гражданите – да не се поддават на манипулации и също да изразят подкрепа за него.

Депутатите на Воля" не били патерица на управляващите, каза Христов. В началото на септември депутати от парламентарната група осигуриха необходимите подписи за внасянето на проекта за нова конституция на ГЕРБ. Преди това Марешки каза, че партията няма да подкрепи събирането на подписите.

Междувременно депутатите от БСП поискаха Марешки да напусне поста на зам.-председател на парламента.

"Можем ли да се преструваме, че нищо не се е случило. Няма да разсъждаваме за презумпцията за невиновност, присъдата подлежи на обжалване, но този факт хвърля тежко петно върху и без това срината репутация на парламента. Нямаше да се изправя от името на ПГ на БСП, ако това засягаше само 44-ото Народното събрание. За нас то е изчерпано, както е изчерпано и излъченето от него правителство", каза в декларация от името на БСП социалистът Кристиан Вигенин.

По думите му "присъдата на присъдружния на ГЕРБ Марешки" е поредното потвърждение за политическата кома, в която това Народното събрание е изпаднало.

mediapool.bg