Кламер БГ - Новини: Григор Димитров се класира инфарктно за 1/4-финал в Торонто

Григор Димитров се класира инфарктно за 1/4-финал в Торонто

Свят

|
Четв, 09 Авг 2018г. 22:42ч.
Григор Димитров се класира инфарктно за 1/4-финал в Торонто

Григор Димитров отива на четвъртфинал в Торонто, след като премина инфарктно третия кръг от тенис турнира, побеждавайки американеца Франсис Тиафо, с когото се срещнаха за пръв път на корта.

Димитров взе мача със 7:6, 3:6, 7:6 след близо два часа и половина игра. На моменти той изпитваше сериозни трудности срещу 20-годишния си съперник, който е 41 в ранглистата.

Тиафо игра уверено и много силно на моменти.

Първият сет бе изключително равностоен и се стигна до тайбрека, в който обаче Димитров показа повече класа и го взе със 7:1 точки.

Във втората част американецът взе пробив, Димитро показа известно разколебаване, след това Тиафо затвърди пробива си и сетът приключи в негова полза.

Третият сет започна лошо за българина, после се израни като игра, но Григор на моменти показва недобри реакции и допусна грешки. Имаше обаче и много ефектно отиграни от негова страна удари на противника му. След като Димитров не успя да се възползва от преднината си при 6:5, се стигна до изравняването и втория тайбрейк. В крайна сметка българинът стабилизира играта си, класата му си каза думата и успя да преодолее преднината на Тиафо при резултат 4:4 точки.

Сега българинът очаква победителя от двубоя между Кевин Андерсън (Южна Африка) и Иля Ивашка (Беларус).

mediapool.bg