Кламер БГ - Новини: Гешев благодари на академици, че са го подкрепили за главен прокурор

Гешев благодари на академици, че са го подкрепили за главен прокурор

България

|
Пет, 08 Май 2020г. 13:36ч.
Гешев благодари на академици, че са го подкрепили за главен прокурор

Главният прокурор Иван Гешев е имал среща с трима академици – Антон Дончев, Георги Марков и Константин Косев, както и с издателя Иван Гранитски, съобщиха от държавното обвинение.

По време на срещата "доайените на българската академична общност" са били запознати с приоритетите на прокуратурата.

"Акцент в разговора бяха възможностите, с които българската научна общност може да бъде полезна в преодоляване последиците от актуалните предизвикателства във вътрешен и международен план", съобщават от държавното обвинение.

Снимка: Прокуратура на Република България

След това Гешев е благодарил на академиците за подкрепата им за канидатурата му миналата година.

Миналия септември четиримата бяха част от подписалите отворено писмо в подкрепа на кандидата за шеф на държавното обвинение. В него се заявяваше, че се надигнал "поплак от малки, но шумни, групи граждани, които протестират срещу номинацията на г-н Иван Гешев за главен прокурор на Република България".

"В такива случаи винаги е необходимо да се зададе главният въпрос – кому е изгодно? И наистина на кого е изгодно да не бъде номиниран и евентуално избран за главен прокурор Иван Гешев? Най-разтревожени, вижда се, са соросоидите и някои олигарси, които има от какво да се страхуват. Те не предоставят никакви аргументи срещу професионалните качества на кандидата за главен прокурор Иван Гешев, но тръбят денонощно, че не било демократично да има само една кандидатура", написаха тогава доайените на българската академична общност.

mediapool.bg