Кламер БГ - Новини: Германците до голяма степен подкрепят изтеглянето на американски войски

Германците до голяма степен подкрепят изтеглянето на американски войски

Свят

|
Вт, 04 Авг 2020г. 12:20ч.
Германците до голяма степен подкрепят изтеглянето на американски войски

Хората в Германия до голяма степен одобряват изтеглянето на 12 000 американски войници от страната, показва проучване, цитирано от ДПА.

Според допитването, проведено за ДПА от социологическия институт "Югав", около 47 процента от анкетираните подкрепят намаляването на броя на американските войници в Германия от 36 000 на 12 000. Една четвърт от участниците в проучването смятат, че САЩ би трябвало да изтеглят напълно войските си.

Едва 28 процента от анкетираните казват, че одобряват запазването на сегашния брой на американските войски, а 4 процента биха подкрепили увеличение на числеността. Други 21 процента са отказали да дадат мнение.

Пет от шестте парламентарно представени партии в Германия отхвърлят изтеглянето на американските войски. Само партията "Левите" подкрепя тази идея, но също така настоява за пълно изтегляне на войските на САЩ.

Сред избирателите картината е различна.

Само поддръжниците на консервативния блок на канцлерката Ангела Меркел, включващ Християндемократическия съюз и Християнсоциалния съюз, са преобладаващо против намаляване на броя на американските войски.

Сред привържениците на останалите партии преобладава подкрепата за изтегляне на войските.

mediapool.bg