Кламер БГ - Новини: ГЕРБ се събира, за да чуе Борисов, а не да дебатира (на живо)

ГЕРБ се събира, за да чуе Борисов, а не да дебатира (на живо)

България

|
Ср, 05 Авг 2020г. 13:35ч.
ГЕРБ се събира, за да чуе Борисов, а не да дебатира (на живо)

Масово членовете на ГЕРБ отказват да говорят с журналисти преди извънредната национална конференция, свикана от премиера Бойко Борисов в "София тех парик".

"Дошли сме да чуем какво ще ни каже премиерът", казват активистите на партията. Те не знаят и какъв е дневният ред на събирането.

В парка има и хора, които видимо не са навършили пълнолетие, които разнасят лепенки на ГЕРБ. Те крият ди лицата и отказват да отговарят на въпроси.

Хилядите членове на партията са поставени да седнат в средата на огромен плац. Те са изцяло на слънце, Пред тях има изградена сцена, от която ще им говори премиерът.

Журналистите са поставени в заградено с лента пространство.

На този фон протестиращи срещу правителството на премиера Бойко Борисов блокираха кръговото кръстовище на Четвърти километър в София. Те непрекъснато пресичаха пеша и с велосипеди пешеходната пътека при бул. "Асен Йорданов".

Хиляди активисти на ГЕРБ от цялата страна вече са край столичната зала "Арена Армеец". Те спират автомобилите си на паркинга ѝ, а след това на групи се отправят към "София тех парк".

"Ние превърнахме здравата работа в религия", обяви в надъхваща реч евродепутатът Андрей Новаков. Той заяви, че целта на ГЕРБ е да намери общ език с протестиращите, за да започне съграждането, а не разрушението.

След това част от хората започнаха да викат "ГЕРБ, победа!".

Пред националната конференция говори лидерът на СДС Румен Христов. Той заяви, че сега е моментът десните да се мобилизират, за да победят и да гарантират развитието на страната.

Очаквайте подробности

mediapool.bg