Кламер БГ - Новини: ГЕРБ призова БСП да не подкрепя Рашков за шеф на КПКОНПИ

ГЕРБ призова БСП да не подкрепя Рашков за шеф на КПКОНПИ

България

|
Ср, 20 Юли 2022г. 13:39ч.
ГЕРБ призова БСП да не подкрепя Рашков за шеф на КПКОНПИ

ГЕРБ призова БСП да не подкрепя Рашков за шеф на КПКОНПИ

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова призова БСП да не подкрепя настоящия министър на вътрешните работи Бойко Рашков за шеф на антикорупционната комисия КПКОНПИ. Именно избирането на Рашков и приемането на антикорупционния закон бяха поставени от "Продължаваме промяната" като условие формацията на Кирил Петков и Асен Василев да подкрепи кабинет с връчения на социалистите трети мандат.

Самият призив на ГЕРБ беше придружен и с комплименти по адрес на социалистите: "През тази седмица под ръководството на БСП се водят преговори за реализиране на мандат за съставяне на правителство. Независимо че имаме фундаментални идейни противоречия и различия във вижданията ни за ценностната ориентация и геополитическите партньорства на България, ние винаги сме уважавали БСП като системен фактор в българската политика".

По думите на Атансова БСП много добре знаят "какъв е смисълът на това ултимативно искане от страна на вашия коалиционен партньор ПП". "Искаме да знаете, че ако се поддадете на този политически рекет и ако, за да запазите за няколко месеца позициите си в няколко министерства, се съгласите с това назначение, вие ни обявявате директна война", каза тя и обясни, че според нея целта е Рашков да продължи "систематичния опит за ликвидиране на политическа партия ГЕРБ".

Освен това Атанасова поиска справка кои точно са онези 22 закона, които трябва да бъдат приети за Плана за възстановяване и развитие.

"Искаме тази справка да изготвите не толкова за нас, колкото заради самите вас, за да видите, че по плана правителството на Кирил Петков е заложило не 22, а много повече мини. Ще видите, че правителството на Петков е направило този план неизпълним и не иска в икономиката ни да влязат милиарди. Ако изготвите справката и ни я представите ще видите, че Петков е имал намерение средствата по плана да не бъдат получени и България да бъде обречена на бедност", твърди председателят на групата на ГЕРБ в парламента.

mediapool.bg