Кламер БГ - Новини: ГЕРБ предложи парламентарна комисия за меморандума с Gemcorp

ГЕРБ предложи парламентарна комисия за меморандума с Gemcorp

България

|
Ср, 30 Март 2022г. 13:53ч.
ГЕРБ предложи парламентарна комисия за меморандума с Gemcorp

снимка БГНЕС

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС предложи създаването напарламентарната анкетна комисия, която да проучи ситуацията около подписване на меморандума с Gemcorp и IP3 Corporation.

"От името на нашата парламентарна група, ползвайки основанията в правилника, сме предложили временна комисия за меморандума за 1 млрд. долара", казалидерът на парламентарната група Десислава Атанасова.

Според Атанасова този меморандум е предизвикал много въпроси, а все още Народното събрание няма яснота каква е целта на меморандума. Драгомир Стойнев от БСП каза, че не е нормално да се създава анкетна комисия за меморандум, който не натоварва нито една страна.

В крайна сметка предложението на ГЕРБ -СДС за включване в дневния ред на проекта на решение за създаване на комисията беше отхвърлено.

От ГЕРБ искаха още и изслушване на председателя на ЦИК Камелия Нейков за анализа на комисията по повод проведените избори през 2021 г. Искането беше във връзка с доклада на Обществения съвет на ЦИК. Парламентът отхвърли и това предложение на опозицията.

mediapool.bg