Кламер БГ - Новини: Борисов: Всички вкупом ще паднем в пропастта (видео)

Борисов: Всички вкупом ще паднем в пропастта (видео)

България

|
Четв, 04 Май 2023г. 12:27ч.
Борисов: Всички вкупом ще паднем в пропастта (видео)

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов започва преговори с ДПС, БСП и ИТН</p>
<p>Сн.БГНЕС

"Щом всички вкупом - политическите партии, искаме да паднем в пропастта, ще паднем" - с тези думи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посрещна журналистите в кулоарите на парламента. Той говори пред тях за изхода от политическата криза.

По думите му пропастта са следващите парламентарни избори.

"Президентът Радев му желая да е жив и здрав, защото дълго ще управлява и е последното спасение на българите в момента. Това го казвам на Христо Иванов и Атанас Атанасов, и всички тези от "Демократична България" (ДБ), които стоят настрани, срамуват се от "Продължаваме промяната" (ПП), но мълчат, потривайки ръчички, че може да вземат нещо в местната власт", допълни Борисов.

Той беше видимо ядосан от коментатори, че ГЕРБ-СДС ще направи коалиция с БСП, ДПС и ИТН, с които днес започва преговори, след като възможност с ПП-ДБ за такъв съюз няма.

Лидерът на ГЕРБ увери, че няма да прави правителство с БСП, ДПС и ИТН, а "кабинет от личности" за няколко месеца.

Допълни, че целта му е "да не може мокрият сън на ПП и ДБ да стане реалност - ГЕРБ с БСП и ДПС, за да ни бият на местните избори". "Няма да стане! Няма да го позволя!", каза Бойко Борисов.

Той припомни, че именно ПП и ДБ са били в коалиция с БСП и ИТН в правителството на Кирил Петков, но тогава не са отправяни тези въпроси, които сега се задават на ГЕРБ.

Борисов смята, че политическата класа и медиите не заслужават доверието на българите.

"Тридесет дни взимаме заплати, плащани от данъкоплатците, и нула работа не сме свършили! И следващите 30 дни ще бъде същото!", заяви той.

"Искате избори? Искате дефолт, както казват Щатите? Ще го получите!", каза видимо ядосан лидерът на ГЕРБ.

Накрая се раздели с журналистите като съобщи с насмешка, че му предстои "важна среща с отвъдокеански партньори".

В 11 часа започва първата от поредицата от срещи на представители на ГЕРБ-СДС с ДПС, БСП и ИТН. За петък са насрочени преговорите с "Възраждане".

mediapool.bg