Кламер БГ - Новини: ГЕРБ дава Нинова на прокуратурата

ГЕРБ дава Нинова на прокуратурата

България

|
Ср, 17 Юни 2020г. 15:17ч.
ГЕРБ дава Нинова на прокуратурата

Депутатите от ГЕРБ обявиха, че ще подадат сигнал до главния прокурор срещу лидера на БСП Корнелия Нинова, защото всявала "паника за водата в Хасково".

По-рано в сряда Нинова поиска екоминистърът Емил Димитров-Ревизоро да се яви в парламента. Актуалната тема бе строежът на Алепу, но това не беше единственият мотив за искането.

"В Хасково и в много други градове водата е опасна за здравето на хората от години", каза Нинова.

Именно тези нейни думи са повод за сигнала на ГЕРБ до прокуратурата. По думите им лидерката на БСП си позволява да "изрича неистина" от трибуната на парламента.

От управляващата партия подчертаха, че водата в Хасково е разрешена за ползване и за пиене от жителите на града от 18 май 2020 г. "От тази дата жителите могат да използват водата без никакви притеснения, без никакъв проблем. Сега, когато лидер на голяма политическа сила в страната, застане на най-високата трибуна на страната и говори неистини, говори неща, които притесняват хората, за нас това е притеснително", каза Евгения Ангелова от ГЕРБ по време на брифинг в Народното събрание.

Управляващата партия настоява прокуратурата да провери дали в думите на Нинова има всяване на страх и паника, дали това засяга националната сигурност.

"И се надяваме това разследване да бъде направено така, че да има едно успокоение за жителите на града и да има яснота, че водата в Хасково е годна за пиене", добави Ангелова.

"На мен ми звъняха много граждани на град Хасково, които са притеснени от това, което тя казва. За нас това е неприемливо и затова пускаме сигнал до главния прокурор да се разследва дали водата на Хасково е годна за пиене“, каза Георги Станков от ГЕРБ.

mediapool.bg