Кламер БГ - Новини: ГЕРБ- Русе с поредна декларация, иска Борисов да издигне кмета за нов мандат

ГЕРБ- Русе с поредна декларация, иска Борисов да издигне кмета за нов мандат

България

|
Ср, 07 Авг 2019г. 18:27ч.
ГЕРБ- Русе с поредна декларация, иска Борисов да издигне кмета за нов мандат

Структурата на ГЕРБ в Русе излезе с поредната декларация в подкрепа за кмета на общината и доскорошен общински ръководител на ГЕРБ Пламен Стоилов. Тя е подписана и от кметовете от общината, избрани от партията на премиера Бойко Борисов.

Първата декларация на местната организация дойде, след като от съобщение на Фейсбук страницата на ГЕРБ- Русе се разбра, че Стоилов е сменен с бизнесмена Росен Даскалов. Тогава те възразиха срещу решението на ръководството на партията за рокадата и изтъкнаха, че Даскалов е напълно непознат в общинската структура на ГЕРБ – Русе и няма принос към организационния живот на партията.

С новата декларация, изпратена до Борисов и до ръководството на ГЕРБ, те настояват Пламен Стоилов да бъде кандидат за кмет и водач на листата за общински съветници на ГЕРБ.

В призива се казва, че за осем години Стоилов е "съумял да изтръгне града от безвремието и даде ясна перспектива за развитието на Русе като проспериращ икономически и културен център".

"Създаде сплотен и добре работещ екип от професионалисти и въведе ред, прозрачност и дългосрочна стратегия в управлението на Общината. Наложи дух на сътрудничество и търсене на максимално широк консенсус в Общинския съвет, както и на активен диалог с гражданите, бизнеса и медиите. Активно работи за подобряване на инвестиционния климат в града, както и за привличането на нови производства, чрез което Русе възвърна позициите си на индустриален център в страната. Реализира знакови за града проекти, чакани десетилетия наред от русенци", изреждат постиженията на Стоилов в декларацията.

Според защитниците му "благодарение на упоритата и всеотдайна работа" на Стоилов Русе е достигнала до "висини, за които допреди няколко години не сме дръзвали дори да мечтаем".

"Градът ни беше домакин на Световното първенство по волейбол; ФК "Дунав" се завърна в А група и дори беше на крачка от участие в Лига Европа", пише още в декларацията.

В нея се казва още, че "всяка промяна на този курс би била фатална с оглед изпълнението на важните за нашия град проекти".

Поддръжниците на Стоилов заявяват своята готовност да работят за поредната знакова изборна победа на ГЕРБ в община Русе. Подчертават още, че "като човек, доказал своите лидерски качества, своя управленски опит и своя висок морал, г-н Стоилов е най-подходящото лице за кмет на община Русе и водач на листата с кандидати за общински съветници от ПП ГЕРБ".

Номинациите за кмет на Русе ще бъдат направени на събрание на организацията на 8 август.

mediapool.bg