Кламер БГ - Новини: ГЕРБ: Ако наш депутат е нарушил карантината, да си носи последствията

ГЕРБ: Ако наш депутат е нарушил карантината, да си носи последствията

България

|
Пон, 21 Фев 2022г. 15:23ч.
ГЕРБ: Ако наш депутат е нарушил карантината, да си носи последствията

Снимка: БГНЕС

Прокуратурата е образувала преписка за нарушаване на карантина от страна на депутат, съобщиха от държавното обвинение. Проверката започва на база на сигнали от МВР. Според полицията е установено, че народният представител се е явил като адвокат по дело във варненския районен съд. Заседанието се е провело на 1 февруари. Депутатът обаче бил поставен под карантина до 4 заради положителен тест за коронавирус.

Нарушаването на карантината е криминализирано. Предвиждат се затвор и глоба.

Материалите по случая са изпратени на Софийската градска прокуратура. Ако има достатъчно данни за престъпление, трябва да бъде свален имунитетът на народния представител.

Нито прокуратурата, нито МВР съобщиха името на депутата. От съобщението на ГЕРБ обаче става ясно, че най-вероятно това е Бранимир Балачев, народен представител от Варна.

"Във връзка с появили се информации в медиите, че народен представител от ГЕРБ е нарушил наложена му карантина, ръководството на партията заявява, че не толерира никакви форми на нарушаване на закона. В случай, че се установи, че народният представител Бранимир Балачев е нарушил правилата, той следва да понесе своята отговорност съобразно закона", пишат от ГЕРБ.

mediapool.bg