Кламер БГ - Новини: “Възраждане“ организира протест срещу маските в София

“Възраждане“ организира протест срещу маските в София

България

|
Съб, 11 Септ 2021г. 16:33ч.
“Възраждане“ организира протест срещу маските в София

“Възраждане“ организира протест срещу маските в София

Протест под надслов “Време е маските да паднат“ организира националистическата партия “Възраждане“ в събота в центъра на София. В събитието участваха стотици граждани, като демонстрацията започна пред сградата на Народното събрание, а след това продължи с шествие до президентството.

“На бой сме тръгнали за правата и за свободите си, и най-важното за правото си на нормален живот. Не искаме ограничения, не искаме принудителна ваксинация, не искаме държавата ни да бъде превръщана в концлагер с първа и втора категория хора“, обяви Костадинов, цитиран от БГНЕС.

Той каза, че от вече втора година се опитва да види пандемията в България, но не я вижда. Вместо това става свидетел на това как властта у нас, а и не само, се опитва всячески да настрои хората едни срещу други.

По официални данни България е загубила 19 500 души от Covid-19, като това са само потвърдените случаи. Смъртността в страната за миналата година е 25% по-висока от средната за последното десетилетие, а през 2021 година се очаква да е още по-висока.

Според "Възраждане" всичко това е измислица.

"Една власт, която се опитва да насажда паника и психоза, една власт, която с действията си предизвиква унищожаването на икономиката, а след това ни кара да настояваме за допълнителни мерки, с които да поправим щетите, нанесени от действията на самото правителство. Това е пълен абсурд“, коментира Костадинов.

Той заяви, че отговорността е само на президента Румен Радев.

Костадинов каза, че няма да пусне децата си на училище с маски и ще призове всички присъстващи на протеста да не спазват мерките и даги бойкотират.

mediapool.bg