Кламер БГ - Новини: Възможно е по-тежко обвинение срещу дрогирания шофьор, прегазил жената в Самоков

Възможно е по-тежко обвинение срещу дрогирания шофьор, прегазил жената в Самоков

България

|
Пон, 15 Юни 2020г. 19:11ч.
Възможно е по-тежко обвинение срещу дрогирания шофьор, прегазил жената в Самоков

Прокуратурата протестира пред Окръжен съд - София мярката "домашен арест", наложена районния съд в Самоково на 24-годишния Виктор Делигълъбов, който при маневра миналия петък прегази жена на платен паркинг в Самоков.

"Досъдебното производство е взето под специален надзор от Върховната касационна прокуратура. Наблюдаващият прокурор ще анализира събраните до момента доказателства и ще прецени дали да преквалифицира обвинението", каза пред журналисти Сийка Милева, говорител на главния прокурор Иван Гешев, който в понеделник се срещнал с близките на пострадалата 50-годишна Недялка Джикова.

Жената в момента е в болница с тежки травми, а прегазилият я шофьор бе пуснат под домашен арест. В момента той е обвинен за причиняване на средна телесна повреда след употреба на наркотици. Наложена му е забрана да напуска страната.

Иван Гешев е изразил съжаление за случилото се пред близките на пострадалата, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Той ги е информирал, че ще се положат максимални усилия за бързото приключване на досъдебното производство и за доказване на обвинението в съда.

Главният прокурор отбелязал предложената поправка в Наказателния кодекс, предвиждаща лишаване от свобода за 15 до 20 години или доживотен затвор за умишлено причиняване на смърт при шофиране пиян с над 2 промила алкохол в кръвта или след употреба на наркотици, както и при превишаване на разрешената скорост на движение с повече от 50 км/ч.

mediapool.bg