Кламер БГ - Новини: Втори журналист почина на световното в Катар

Втори журналист почина на световното в Катар

България

|
Вт, 13 Дек 2022г. 16:50ч.
Втори журналист почина на световното в Катар

Фотографът Халид ал-Мислам почина на световното първенство по футбол в Катар Снимка:Гълф Таймс

Втори журналист почина по време на работа на световното първенство по футбол в Катар. Това е местният фотограф Халид ал-Мислам, съобщи местният вестник "Гълф Таймс".

Причините за смъртта на фотографа, който е работил за местната телевизия "Ал Касс ТВ", не се съобщават.

В профила си в инстаграм от "Гълф Таймс" пишат: "Ал-Мислам, катарец, почина внезапно, докато отразяваше световното първенство по футбол в Катар 2022. Ние вярваме в милостта и прошката на Аллах към него, и изпращаме нашите най-дълбоки съболезнования на семейството му".

Работодателите му от "Ал Касс ТВ" също не посочиха от какво е починал. В новинарската си емисия единствено обявиха тъжния факт и посочиха, че детайли по трагичния инцидент ще бъдат съобщени на по-късен етап.

Само преди два дни почина и известният американски спортен журналист Грант Уол по време на четвъртфиналния мач между Нидерландия и Аржентина. 48-годишният Уол работеше за CBS и написа книга за Дейвид Бекъм.

Журналистът от САЩ колабира внезапно в пресцентъра на стадиона и почина. Твърдеше се, че той е получил сърдечен удар по време на срещата спечелен от "гаучосите" след изпълнение на дузпи.

Съкрушеният брат на Грант Уол обаче смята, че американският журналист е бил убит в Катар, след като е бил задържан от властите заради тениска с цветовете на дъгата.

Журналистът отразяваше осмото си световно първенство и нашумя по-рано по време на турнира, когато заяви, че му е бил отказан достъп до мач, защото е носил тениска с цветовете на дъгата.

В емоционално видеообръщение неговият брат Ерик Уол постави под въпрос обстоятелствата около смъртта му.

"Казвам се Ерик Уол. Живея в Сиатъл, Вашингтон. Брат съм на Грант Уол. Аз съм гей. Аз съм причината той да носи фланелката с дъгата на световното първенство. Брат ми беше в добро здраве. Той ми каза, че е получил смъртни заплахи. Не вярвам, че брат ми си е отишъл просто така. Смятам, че е бил убит. И просто умолявам за помощ от всякакво естество", написа брат му в "Туитър".

Той твърдеше, че е разговарял с брат си ден преди да почине внезапно, когато е имал рожден ден.

"Той си мислеше, че е хванал бронхит. Вече не вярвам, че става въпрос за това. Всички ние искаме отговори", написа още брат му.

Говорител на организационния комитет на Катар каза, че Грант "е получил незабавна спешна медицинска помощ на място", като са продължили да се грижат за него и в линейката на път за болница "Хамад".

"Изказваме нашите най-дълбоки съболезнования на семейството, приятелите и многото му близки колеги в медиите", заявиха от катарска страна.

Говорителят на Държавния департамент на САЩ Нед Прайс каза, че властите са в "тясна комуникация" със семейството на Грант.

mediapool.bg