Кламер БГ - Новини: Волен Сидеров: Купуват се гласове под покровителството на МВР

Волен Сидеров: Купуват се гласове под покровителството на МВР

България

|
Пон, 01 Март 2021г. 15:18ч.
Волен Сидеров: Купуват се гласове под покровителството на МВР

"ГЕРБ са обещали 70 000 гласа на ВМРО. В циганските махали се плащат между 150 - 300 лева... Тези неща стават на тъмно и под покровителството на МВР", заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров в понеделник пред БНР и допълни, че новата тройна коалиция е ГЕРБ, ДПС и ВМРО.

Партията на Сидеров все още се води коалиционен партньор в настоящото управление, тъй като излъчените от нейната квота членове на изпълнителната власт не са напуснали постовете си. "Атака" остана лоялна на премиера Бойко Борисов дори и след като партньорите й ВМРО и НФСБ я изгониха от коалицията "Обединени патриоти", която е част от властта. Самият Волен Сидеров напусна парламента и от края на 2019 е общински съветник в София, а партията му се ребрандира като православна и ще участва самостоятелно на предстоящите парламентарни избори.

Според сегашните социологически прогнози "Атака" няма шанс да влезе в новото Народното събрание, докато ВМРО, които избраха да играят самостоятелно, са на кантар. Изоставен от ВМРО, лидерът на НФСБ Валери Симеонов спретна коалиция с "Воля" на Веселен Марешки.

Волен Сидеров коментира пред БНР, че "ВМРО не е патриотична формация, а произведение на Държавна сигурност". Това систематично се разяснява и в от партийната телевизия на Сидеров.

Според него ВМРО плаща на социологическите агенции, за да им дават прогноза от 4% като резултат от изборите.

"В момента се подготвя гигантско фалшифициране на изборите и купуване на гласове. Следващото управление ще бъде колониално. В момента сме колониална държава. Нямаме индустрия, нямаме икономика. Стигнахме дотам, че услугите са основният бизнес в България. Това не е нормално за държава на интелигентни и можещи хора... Попречи ми черната пропаганда аз да бъда на власт", каза Сидеров.

"Не искам да влизам в Народно събрание, което се помещава в ЦК на БКП, това е дежа вю... От млади години съм бунтар. Ще се боря за това, за което съм се борил винаги - справедливост и истина. Тези, които си мислят, че са хванали властта во век и веков, ще опознаят страданието", прогнозира той.

mediapool.bg