Кламер БГ - Новини: Волейболистите ни не успяха да вземат златото в Баку

Волейболистите ни не успяха да вземат златото в Баку

Спорт

|
Нед, 28 Юни 2015г. 13:50ч.
Волейболистите ни не успяха да вземат златото в Баку

Волейболистите от националния отбор на България останаха със сребърните медали на първите в историята Европейски игри в Баку. Воденият от треньора Николай Желязков тим отстъпи на Германия с 1:3 (16:25, 17:25, 31:29, 21:25) в големия финал на мъжкия волейболен турнир на Игрите, игран в неделя по обед пред около 3500 зрители в Кристалната зала в азербайджанската столица. Финалът бе изгледан на живо от двама президенти на България - настоящият Росен Плевнелиев и бившият Петър Стоянов, предаде Спортал.бг.

Силите на България обаче не стигнаха да спечели историческо първо злато в мъжкия волейбол от голям форум и след редица грешки тимът загуби. Това обаче е първо сребърно отличие за България при мъжете от голямо състезание от Олимпиадата в Москва 1980 насам и общо четвърто в историята на волейбола ни. С този медал сребърните отличия за страната ни в Баку станаха четири, а общо в игрите – 10.

Германия пък спечели историческата първа титла във волейбола от Европейските игри и общо 16 злато в Баку. По-рано през деня Русия спечели бронзовите медали, след като надигра Полша с 3:1

mediapool.bg