Кламер БГ - Новини: Военен следовател стреля в столично заведение след пиянски скандал

Военен следовател стреля в столично заведение след пиянски скандал

България

|
Ср, 24 Окт 2018г. 18:26ч.
Военен следовател стреля в столично заведение след пиянски скандал

Двама военни магистрати са се забъркали в сериозен скандал около 23.00 часа в понеделник, става ясно от съобщение на прокуратурата.

Става въпрос за полковник и подполковник от Военноокръжната прокуратура в София, съответно прокурор и следовател, които след почерпка с алкохол в столично заведение на ул. "Цар Самуил" влезли в конфликт с други посетители.

Разправията стигнала дори дотам, че следователят извадил на излизане законно притежаван от него пистолет "Глок 19" и пред свидетели стрелял по металната врата на отсрещната сграда.

Присъстващите на стрелбата веднага се обадили на спешния тел. 112 и на мястото пристигнал полицейски патрул. След като станало ясно, че скандалджиите са военни магистрати на мястото била повикана и военната полиция.

Междувременно били повикани военни прокурори и следовател, които незабавно извършили оглед и личен обиск, иззели оръжието и боеприпасите, разпитали и свидетели.

Образувано е досъдебно производство за хулиганство, като с постановление на главния прокурор Сотир Цацаров разследването е възложено на Военноокръжната прокуратура в Сливен, за да не се гледа от колеги на заподозрените.

По разпореждане на Цацаров, срещу военния прокурор и военния следовател е започнало и дисциплинарно производство, като предстои да бъде внесено искане в Прокурорската колегия за дисциплинарното уволнение на двамата.

mediapool.bg