Кламер БГ - Новини: Внезапна среща на Борисов с Ердоган на Босфора преди изборите у нас (видео)

Внезапна среща на Борисов с Ердоган на Босфора преди изборите у нас (видео)

България

|
Съб, 03 Юли 2021г. 17:50ч.
Внезапна среща на Борисов с Ердоган на Босфора преди изборите у нас (видео)

Внезапна среща на Борисов с Ердоган на Босфора преди изборите у нас (видео)

Седмица преди извънредните парламентарни избори у нас лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов направи изненадваща среща с турския президент Реджеп Ердоган в Истанбул.

Посещението му не беше анонсирано преди това. За него се разбра от качено 3-минутно видео в профила на Борисов във Фейсбук.

"Радвам се, че сте в добро здраве и кондиция, и че толкова добри взаимоотношения имаме между България и Турция. Справихме се с миграцията, благодарение на помощта на Турция. И "Балкански поток" направихме, продължението на "Турски поток" и магистралите. Благодаря ви!", обърна се Борисов към Ердоган.

От своя страна турският президент заяви, че Турция е страната, която най-добре се справи с миграционната политика.

"Специално за миграционната политика - много добра политика реализирахме спрямо миграцията с моя верен приятел и брат Бойко (лидерът на ГЕРБ леко се покланя на Ердоган – бел.ред.). Имахме добри отношения. Г-н Борисов това го постави в реалност в ЕС и каква е политиката между България и Турция спрямо този проблем. Ние нямаме право да притискаме и злепоставяме България по този въпрос. Взаимоотношенията между двете страни спрямо миграцията ще продължат и занапред. Нашите граници ще бъдат така пазени, както досега" (Борисов слага ръка на сърцето си в знак на признателност – бел. ред.), каза Ердоган по време на срещата.

"На целия български народ пожелавам на предстоящите парламентарни избори да са живи и здрави, както и успех по време на вота на моя приятел", добави турският президент.

"Аз благодаря, че опазихме границите. Българските мюсюлмани са мост на приятелство между двата народа", каза Бойко Борисов.

Преди Борисов Ердоган се срещна и с лидера на ДПС Мустафа Карадайъ в началото на юни. Срещата доведе до напрежение заради неточен превод на Анадолската агенция на думите на Карадайъ. Първоначално те бяха преведени, че Турция е неговата родина, но после беше уточнено, че лидерът на ДПС е имал предвид прародина.

mediapool.bg