Кламер БГ - Новини: Влезе в сила новото разписание на БДЖ

Влезе в сила новото разписание на БДЖ

България

|
Нед, 09 Дек 2018г. 14:13ч.
Влезе в сила новото разписание на БДЖ

От днес влиза в сила новият график за движение на пътническите влакове кат осъществени промени няма, съобщиха от "БДЖ Пътнически превози" в неделя.

Разписанието, което е съгласувано с общините, предвижда да се запази обемът на превозите на пътниците с влак, както това е заложено в сключения договор с държавата за извършване на обществени услуги. В Движение ще са общо 572 влака. От тях 16 са международни бързи влака (четири ще са само през лятото), 78 са бързите влакове, но пет от тях ще се движат само в определени дни от седмицата, 136 са пътническите влакове и 342 - крайградските пътнически влакове.

Движението на влаковете в участъците с най-голям брой пътници в работните дни ще се осъществява на по-чести интервали и през 2019 г.

В сутрешните часове влаковете по направлението Перник-София отново ще се движат на интервал от 20 минути, а в следобедните часове и вечер ще пътуват в посока София-Перник на интервал от 40 минути.

По маршрута Лакатник-Своге-София влаковете ще се движат в сутрешните часове отново на интервал от 30 минути, а в следобедните часове и вечер ще пътуват в обратното направление /София-Своге-Лакатник/ на всеки 60 минути.

В участъка Пловдив-Асеновград ще бъде запазено досега действащото разписание и движението на влаковете на интервал от 60 минути.

С влизането в сила на новото разписание се запазва ежедневното движение на директния международен влак от Истанбул за София, както и международната връзка София- Крайова, която се осъществява със сутрешния влак София-Видин и обедния Видин-София.

От юни до октомври ще продължи да се движи сезонният влак Солун-София-Солун. Той ще тръгва от София в петък и пристига в Солун в събота сутрин, а на обратно ще поема в неделя вечер и пристига в понеделник сутрин.

За пътуващите по направлението София-Букурещ директните вагони отново ще се движат само през лятото, а през останалото време ще се налага пътниците да се прекачват на гара Русе на и от мотриса, която ще се движи по маршрута Букурещ-Русе-Букурещ.

По направлението София-Белград придвижването с директния влак от София ще се осъществява само в периода от 14 юни 2019 г. до 16 септември 2019 г., допълват от БДЖ

mediapool.bg