Кламер БГ - Новини: Виктор Орбан: Не бива да съдим Съединените щати

Виктор Орбан: Не бива да съдим Съединените щати

Европа

|
Пет, 08 Ян 2021г. 15:37ч.
Виктор Орбан: Не бива да съдим Съединените щати

Унгарският премиер Виктор Орбан заяви, че не бива да има намеса във вътрешните работи на Съединените щати след щурмуването на Капитолия, предаде Франс прес.

"Не обичаме да бъдем съдени и по тази причина не съдим другите страни", изтъкна днес унгарският лидер, чиято политика често е критикувана от международни инстанции заради неспазване на принципа на правовата държава.

"Не бива да се месим в случващото се в Америка, това са си техни истории. Сигурни сме, че те ще успеят да решат проблемите си", каза Орбан в ежеседмичното си интервю по радиото.

По време на избирателната кампания в Съединените щати Орбан уверяваше, че е сигурен в преизбирането на американския президент Доналд Тръмп, припомня Франс прес.

Унгарските държавни медии, които са контролирани от правителството на Орбан, обрисуваха Джо Байдън като "комунист" и "марксист" и отразиха твърденията на Тръмп за измами на изборите, отбелязва Франс прес. След победата на Байдън на изборите Будапеща изрази опасенията си от възможно завръщане на американската политика на "износ на демокрация".

mediapool.bg