Кламер БГ - Новини: Взети са проби за проверка на ремонта на столичната ул. "Граф Игнатиев"

Взети са проби за проверка на ремонта на столичната ул. "Граф Игнатиев"

България

|
Съб, 14 Ян 2023г. 12:29ч.
Взети са проби за проверка на ремонта на столичната ул. "Граф Игнатиев"

Взети са проби за проверка на ремонта на столичната ул.

През нощта в петък регионалното министерство взе проби за проверка на качеството на ремонтните работи по столичната ул. "Граф Игнатиев". В събота това да бе направено и на жълтите павета в участъка между Народното събрание и БАН в София, съобщиха от ведомството.

"Каквото можем искаме да помогнем. Нека да видим какво е състоянието, ще го дадем на Столична община, за да може наистина да се вземе решение. Имайте предвид, че сроковете, колкото и да сме ги удължили, напредват и трябва да можем в рамките на септември Столична община да може да го завърши", каза министърът на регионалното развитие арх. Иван Шишков пред БНТ.

Проверката се извърши със специализирана техника и има за цел изпитването на качеството на извършените ремонтни дейности. Лабораторните проби и изпитванията ще се направят в Научноизследователския строителен институт – НИСИ ЕООД. Очаква се резултатите да бъдат готови до 25 дни.

По време на проверките присъстваше Шишков, както и управителят на НИСИ Мая Косева, зам.-кметът на столична община Ангел Джоргов и експерти.

"Ние не се притесняваме от проверките. И наистина, ако има нещо, добре е да излезе сега, тъй като има достатъчно срок до есента", каза Джоргов, цитиран от БНТ.

mediapool.bg