Кламер БГ - Новини: Вече има мобилно приложение за кандидатстване по "Еразъм+“

Вече има мобилно приложение за кандидатстване по "Еразъм+“

Европа

|
Вт, 13 Юни 2017г. 18:31ч.
Вече има мобилно приложение за кандидатстване по "Еразъм+“

Мобилно приложение за кандидатстване по образователната програма за обмен "Еразъм Плюс“ беше представено във вторник по повод 30-годишнината от инициативата на ЕС. Първата версия на приложението вече е достъпна както за операционата система iOS, така и за Android, съобщиха от Еврокомисията. То ще даде възможност на студентите да договарят и подписват онлайн своите споразумения за учебна дейност в чужбина, както с изпращащите, така и с приемащите университети. По време на церемонията по повод юбилея на програмата председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер се обърна към евродепутатите с думите:

"Всяко евро, което инвестираме в "Еразъм", е инвестиция в бъдещето, в бъдещето на младите хора и на европейската идея. Аз лично не мога да си представя нещо друго, което да заслужава повече нашите инвестиции от тези бъдещи лидери. С отбелязването на деветмилионния участник, нека да направим необходимото да сме 9 пъти по-амбициозни за бъдещето на програмата “Еразъм+“. Защото тя е добър отговор срещу глупостта на националните егоизми и самоизолацията. Затова разчитам на вас така че европейският бюджет да бъде на висотата на нашите талантливи младежи“, каза председателят на комисията Жан-Клод Юнкер.

Мобилното приложение е важна придобивка за програма, която през периода 2014-2020 г. ще оказва подкрепа на повече от 4 милиона души да учат и да извършват доброволческа дейност в чужбина.То ще спомогне програмата да стане по-приобщаваща и достъпна за всички.

Понастоящем програмата обхваща 33 европейски държави - всички 28 държави от ЕС, Турция, бившата югославска република Македония, Норвегия, Исландия и Лихтенщайн.

mediapool.bg